Hyreskontrakt med betalningsanmärkning

Den som dragit på sig en betalningsanmärkning känner till att det sätter käppar i hjulen för det allra mesta, inklusive att skaffa ett hyreskontrakt. Har man en betalningsanmärkning behöver det dock inte vara helt kört. Här kan du läsa om de fall där man kan få ett hyreskontrakt med betalningsanmärkning ändå.

Ofta en bedömning från fall till fall

Vissa hyresvärdar tillämpar en princip om att inte godkänna hyresgäster med betalningsanmärkning. Detta kan exempelvis vara vanligt i större städer där efterfrågan på hyresrätter är hög och hyresvärdarna således kan välja bland fler hyresgäster. Men många hyresvärdar är också öppna för en individuell bedömning av just ditt fall. Då tittar de exempelvis på vilken typ av skuld som resulterat i en betalningsanmärkning och liknande. Har man tidigare hyresskulder kommer det att bli väldigt svårt att få ett hyreskontrakt med betalningsanmärkning.

Hyreskontrakt med kompletterande borgen

Många hyresvärdar är villiga att godkänna ett hyreskontrakt för dig med betalningsanmärkning om du har möjligheten att ordna en kompletterande borgen för hyreskontraktet. Det vill säga att någon i din närhet tar på sig att betala hyran om du själv inte skulle ha möjligheten att göra det.

Det ser alltså något olika ut beroende av hos vilken värd man ansöker om hyreskontrakt. För att få reda på vad som gäller bör du därför kontakta den aktuella värden.