Avbetalning med betalningsanmärkning

När man har en betalningsanmärkning så blir det mycket svårare att upprätta alla former av kontrakt eller avtal som omfattar kontinuerliga inbetalningar. Därför kan det även uppstå svårigheter om man vill upprätta någon form av avbetalning. Men med detta sagt är det inte helt kört att beställa eller köpa saker på avbetalning.

Beror många gånger på din betalningsförmåga

Vissa lånegivare, leasingföretag och fakturaföretag har en princip om att inte upprätta avbetalning för folk med betalningsanmärkning. Men vissa kan faktiskt godkänna en avbetalning även om du har betalningsanmärkning. Om du exempelvis gör ett köp på faktura och planerar att upprätta en avbetalning genom denna så kolla fakturaföretaget många gånger din betalningsförmåga för avbetalningsplanen. De gör i de flesta fall en kreditkoll och kan godkänna en avbetalning om de anser att sannolikheten för att du kommer kunna följa avbetalningen är god. Därför får man ibland om man har betalningsanmärkning försöka beställa på avbetalning genom några olika leasingföretag, fakturaföretag och liknande.

Låna pengar fungerar i de flesta fall

Om du försöker upprätta en avbetalning som du inte får igenom hos någon så finns alternativet alltid att ta ett lån. Istället för att upprätta en avbetalning hos företaget du försöker köpa ifrån så tar du ett lån externt som du sedan betalar med. Beroende på din situation kan du få olika bra ränta.